Organizacja przestrzeni

Na terenie ośrodka znajdują się dwa obiekty z przestrzenią warsztatową, wypoczynkową oraz noclegową.

Przestrzeń warsztatowa

  • 55 m² w domu „Marzeń”
    – sala warsztatowa z podgrzewaną podłogą, wyposażona w maty, koce oraz poduszki do medytacji lub siedzenia, nagłośnienie
  • 90 m² w domu „Pasji”
    – sala warsztatowa z podłogą w panelu, wyposażona w maty, koce oraz poduszki do medytacji lub siedzenia, nagłośnienie
  • 200m² w hali namiotowej
    – miejsce warsztatowe wyposażone w maty, koce oraz poduszki do medytacji
    lub siedzenia – hala  zalecana w okresie letnim. Podłoga – kostka, światło, prąd, nagłośnienie, okna, otwierana z obydwu stron umożliwia wentylację

Przestrzeń noclegowa

Możliwa jest różna konfiguracja miejsc noclegowych dostępnych zarówno w pokojach jak i w części zwanej dormitorium. Informacje w tym zakresie można uzyskać poprzez bezpośredni kontakt z właścicielem ośrodka.

Przestrzeń wypoczynkowa

Goście ośrodka MaPa mogą swobodnie korzystać z tarasu z widokiem na jezioro oraz pokoju wypoczynkowego z bufetem kawowo – herbacianym.

Znajdą tu ponadto liczne miejsca odosobnienia zlokalizowane w obszernym ogrodzie, lasku sosnowym czy też u podnóża jeziora Ułówki.

Na uczestników warsztatów czekają hamaki i leżaki na świeżym powietrzu oraz miejsce na wieczorne ognisko.

Goście mają bezpośredni dostęp do jeziora Ułówki z prywatnym pomostem. Jest również możliwość skorzystania z kajaku i roweru.

W wolnym czasie można podziwiać piękną okolicę spacerem lub pojechać na wycieczkę rowerową.

Kuchnia

W ośrodku przygotowujemy posiłki kuchni wegańskiej i serwujemy je w postaci bufetu szwedzkiego w przestronnej jadalni z widokiem na jezioro Ułówki.

Jako pasjonaci zdrowej kuchni, dbamy o dobór odpowiednich składników i chętnie sięgamy po lokalne mazurskie wyroby. Nie prowadzimy żywienia indywidualnego ani diet leczniczych.

W przypadku warsztatów kulinarnych, panowanie nad kuchnią oddajemy w ręce organizatorów.

Naturalnym przedłużeniem jadalni jest taras, umożliwiający spożywanie posiłków. Profesjonalnie wyposażone zaplecze kuchenne pozwala na przygotowanie wysokiej jakości potraw.